dijous, 17 de novembre de 2016

LES CAPSES DE VIDA D'EN JON I N'ASIA

Avui, han estat en JON i n'ASIA els qui han duit les seves capses de vida. Com tots sabem, ells dos són germanets, varen estar juntets dins la panxa de la seva mamà i varen néixer el mateix dia.

Han vengut acompanyats de na Maia, la seva mamà, i amb molta il.lusió han anat explicant tot el que duien dins les seves capses.

Hem començat per a en Jon i ens ha dit que ell tot sol, sense l'ajuda de ningú, ha estat el qui ha decorat la seva capsa. Ha emprat retoladors de colors i gomets de moltes formes. Ben polida li ha quedat, no trobau?

I quins objectes ha escollit en Jon per ensenyar-nos? En ha duit: El primer pijamet que li van posar. Hem vist que era molt i molt petit, perquè com que la seva mamà tenia dos bebès a la panxa, tant en Jon com n'Asia varen néixer petitons i varen haver d'estar un temps dins una capseta perquè cresquessin un poquet més i es fessin molt forts. Un osset blau, anomenat Xusi, que el té d'ençà que va néixer, se l'estima molt i sempre juga amb ell. També, hem vist les fotos que havia preparat: una de quan era petit i el xumet era més gros que ell; una foto d'ara, que està amb n'Asia damunt una paret i una de la seva família: amb el seu papà, la seva mamà i la seva germaneta. Amb les fitxes que duia, hem vist que el seu color preferit és el taronja; el seu menjar preferit: els llibrets de carneta i formatge i la seva jugueta predilecta, una bicicleta molt grossa. Ens ha agradat moltíssim i ho ha fet molt bé! Mirau, mirau...


Quan en Jon ha acabat, n'Asia esperava el seu torn ben il.lusionada per ensenyar-nos la seva capsa. Igual que el seu germanet, ens ha explicat que ha estat ella tota soleta la qui ha decorat la seva capsa amb retoladors i gomets de moltes formes. Fins i tot, ha escrit lletres i hem pogut veure la A del seu nom.
I quins objectes ha escollit n'Asia per ensenyar-nos? Igual que en Jon, ens ha duit el primer pijamet que li van posar i era petit, petit, com el que ens ha mostrat el seu germanet. El pijamet de n'Asia era blanc amb núvols roses i el d'en Jon, blanc amb núvols blaus. Un osset blanc, anomenat Teo, que li va regalar la seva cosineta Adra quan va néixer. N'Asia se l'estima moltíssim i dorm amb ell. També, hem vist les fotos que havia preparat: dues de quan era petita: una foto és quan n'Asia estava dins la capseta per fer-se grossa, ja que va néixer molt petitona; Una altra foto, surt amb en Jon quan tenien un meset i mig i va ser la primera vegada que sortiren de la capseta, les posaren junts i el primer que feren va ser donar-se la maneta; Una foto d'ara, que està enfilada a un arbre perquè ja és molt grossa i té molta força i una de la seva família: amb el seu papà, la seva mamà i el seu germanet Jon. Amb les fitxes que duia, hem vist que el seu color preferit és el lila; el seu menjar preferit: les patates fregides i,  sabeu quin és el joc que més li agrada a n'Asia? Idò disfressar-se! Ens ha mostrat unes fotos i està molt i molt xistosa amb trossos de tela i peces de roba. Què bé ho ha fet n'Asia! Mirau...


Moltíssimes gràcies, família d'en Jon i n'Asia, per ajudar-los a fer l'activitat de les capses de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada