dilluns, 3 d’octubre de 2016

LES TASQUES DEL MAQUINISTA

Cada dematí, quan arribam a classe, feim l'elecció del maquinista. Tenim un saquet màgic i a dedins hi ha totes les nostres fotos. N'Antònia fica la mà dins el saquet i cantam una cançó: "SAQUET MÀGIC, SAQUET MÀGIC, QUI SERÀ EL MAQUINISTA D'AVUI?". I sense mirar, treu una de les nostres fotos. Nosaltres hem d'endevinar quin fillet o filleta és, mitjançant pistes que ens dóna n'Antònia: "És un fillet i avui dur una camiseta vermella amb un dibuix d'un cotxo i uns calçons blaus...". Tots i totes ens hem de fixar amb els nostres companys a veure si ho endevinam (és una tasca bastant complicada, però segur que ben prest ho aconseguirem). L'elegit, posa la seva foto al dibuix d'un tren i es posa un capell al cap per estar ben polit.


A continuació, escoltam amb el cassete la cançó de "BON DIA EL DEMATÍ" i el maquinista agafa totes les fotos dels companys i ho posa dins una panera. Llavors, va agafant les fotos una per una i va donant el BON DIA als fillets i aquests també han de respondre dient Bon dia. Els que som a classe, la maquinista posa la foto a l'ESCOLA i els que no hi són, els posa a CASA. Quan tots han dit Bon dia, comptam tots junts quants de fillets hi ha avui a l'escola...


Després, escoltam la cançó dels "DIES DE LA SETMANA" i miram el dia que som i quines activitats ens toquen durant el dia. Tot ho tenim per colors i, com que encara no sabem llegir, sabem el dia que som mirant els colors (Dilluns és rosa; Dimarts és taronja; Dimecres és vermell; Dijous és verd i Divendres és groc). També, miram el calendari i posam un gomet al nombre que som.


Per acabar, cantam la cançó "PASTORET D'ON VÉNS?" i mirant per la finestra sabem el temps que fa i posam la foto.


A part de totes aquestes tasques, el maquinista també és el PRIMER DE LA FILA i a la rotllana no es seu en els bancs, sinó a una CADIRA DEVORA N'ANTÒNIA. I tot això ens fa moltíssima il.lusió!
Quantes coses que fa el maquinista, no trobau?? Per això és tant important venir ben berenats de casa per tenir molta força per fer correctament totes aquestes tasques! 
I qui serà el maquinista de demà...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada